Om trends og udvikling

a.h.nichro overvåger til stadighed udviklingen i teknologi og marked. Generelt må siges, at EU inklusiv Danmark gerne ser krom(VI) udfaset. Problemet er bare at hårdkrombelægninger endnu ikke kan produceres uden anvendelse af krom(VI). Mange virksomheder har forsøgt at udvikle en hårdkromelektrolyt, der baserer sig på krom(III) - uden held indtil videre. I øvrigt vil et sådant bad opbygge et indhold af krom(VI) under drift på grund af diverse sidereaktioner. Så udsigterne synes dystre for denne elektrolyttype.

Der findes alternativer til hårdkrom, f.eks PVD, CVD, laserfusing med videre. Problemet er blot at disse overfladeteknologier ikke omfatter alle applikationer. Hårkrom er ofte den eneste teknologi, der står til rådighed, hvis komponentens levetid ønskes øget. 

a.h. nichro har valgt at deltage aktivt i arbejdet på at substituere uønskede stoffer og teknologier med mere miljøvenlige alternativer. For nærværende arbejder vi med en jernkulstof belægning, der forhåbentligt vil kunne erstatte hårdkrom, der arbejder i vandfrie miljøer. Vi har ligeledes forsøgt at forlænge levetiden af hårdkrom ved at designe og udfælde multilagsbelægninger. Vi er i pt. i stand til at designe og udfælde hårdkrom som en lagdelt struktur med bånd af revnefri pulspletteret hårdkrom, der placeres efter ønske og med den ønskede lagtykkelse. Vi har desværre stadigvæk ikke et entydigt billede for så vidt angår korrosionsbestandigheden.